Laat de Kinderombudsman weten hoe het met je gaat en wat jij belangrijk vindt!

De Kinderombudsman wil van kinderen en jongeren in Nederland en op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius weten hoe het met ze gaat en wat zij belangrijk vinden. Zeker nu in deze spannende tijden! Door het coronavirus is er vast veel in je leven verandert en de Kinderombudsman wil graag weten hoe het met je gaat.  Normaal gaat het team van de Kinderombudsman en de Kinderombudsvrouw  zelf ook bij kinderen en jongeren langs om van hen zelf te horen wat zij belangrijk vinden. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan dat dit jaar niet.

Om toch jullie ervaringen en verhalen op te halen zetten we een vragenlijst uit.  Ben jij tussen de 8 en de 18 jaar? Vul onze vragenlijst in en laat ons weten wat jij belangrijk vindt. Help ons opkomen voor jouw rechten!

Woon jij in (Europees) Nederland? 

  • En ben je 8 tot en met 18 jaar? Ga dan naar de vragenlijst via deze link* [*inmiddels is deze vragenlijst gesloten]

Woon jij op Bonaire, Saba of Sint Eustatius?

  • En ben jij tussen de 8 t/m 18 jaar? Ga daar naar deze vragenlijst* [*inmiddels is deze vragenlijst gesloten]

Vragenlijst over jouw leven

De vragen gaan over jouw leven en over wat jij vindt dat er moet veranderen voor kinderen en jongeren in Nederland en op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.  De vragen in deze vragenlijst gaan allemaal over dingen in jouw leven. Op dit moment is jouw leven door de Corona-maatregelen anders dan normaal. Zo mag je misschien niet naar school vanwege het coronavirus. Dat kan best vervelend zijn. Of misschien ben je net weer terug op school. En is het even wennen aan de nieuwe regels.

Wij horen graag van je hoe het met je gaat. Wat er goed gaat in jou leven en wat er beter kan. Maar ook wat jij belangrijk vindt en wat jij vindt dat er voor alle kinderen in Nederland zou moeten veranderen. 

De vragenlijst bestaat uit 34 vragen. Het duurt ongeveer 20 minuutjes om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst slaat automatisch op. Dus neem je tijd! Je hoeft de vragenlijst niet in één keer af te maken. Je kan het ook op een later moment afmaken. De vragenlijst is anoniem. Dat wil zeggen dat wij niet kunnen zien wie jij bent. 

Informatie over de Kinderombudsman

Wil je meer weten over de Kinderombudsman of over de rechten van kinderen en jongeren? Kijk hier verder op onze website www.dekinderombudsman.nl. Vind je dat er niet goed met jouw rechten wordt omgegaan of heb je andere vragen? Dan kan je ons bellen op +3170 8506 995 (maandag t/m vrijdag tussen 06:00 en 11.00 uur) of e-mailen op ombudswerk@dekinderombudsman.nl .

Onderzoek door de Kinderombudsman

Met de verhalen die jij ons vertelt wil de Kinderombudsman aan andere organisaties laten zien wat kinderen belangrijk vinden, welke problemen zij zien en wat zij nodig hebben. Bijvoorbeeld thuis, op school of in de zorg. Door organisaties te vertellen wat er voor kinderen moet veranderen, proberen we het leven van kinderen in Nederland te verbeteren.