Laat de Kinderombudsman weten hoe het met je gaat en wat jij belangrijk vindt!

Om een goed beeld te krijgen van jullie ervaringen zetten we een vragenlijst uit. Ben jij tussen de 8 en de 18 jaar? Vul onze vragenlijst in en laat ons weten wat jij belangrijk vindt. Help ons opkomen voor jouw rechten!

Je kunt hier de vragenlijst invullen.

Waar gaat de vragenlijst over?

In de vragenlijst staan vragen over jouw leven en over wat jij vindt dat er moet veranderen voor kinderen en jongeren in Nederland. Wij horen daarom graag van je hoe het met je gaat. Wat er goed gaat in jouw leven en wat er beter kan. Ook worden er vragen gesteld over hoe jij jouw leven online ervaart. 

De vragenlijst bestaat uit 28 vragen. Het duurt ongeveer 15 minuten om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst slaat automatisch op. Je hoeft de vragenlijst niet in één keer af te maken. Je kan het ook op een later moment afmaken.  Probeer op alle vragen antwoord te geven. Dan weten nog beter wat voor jou belangrijk is. 

De vragenlijst is anoniem. Dat wil zeggen dat wij niet kunnen zien wie jij bent.

Voor professionals

Ben jij professional en werk jij veel met kinderen? We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren hun stem kunnen laten horen! Kinderen verspreid over heel Nederland. En juist óók kinderen in kwetsbare situaties, zoals kinderen die in armoede leven, te maken hebben met mishandeling of kinderen met gescheiden ouders. Hun leven staat extra onder druk.

We vragen iedereen ons te helpen aandacht te genereren voor deze vragenlijst bij kinderen en jongeren. Hoe meer kinderen en jongeren de vragenlijst invullen, hoe duidelijker het voor ons wordt wat voor hen belangrijke onderwerpen zijn. En hoe beter wij ons werk kunnen doen om aandacht te vragen voor deze onderwerpen in Den Haag en bij andere relevante organisaties.

Hier vind je de vragenlijst.

Informatie over de Kinderombudsman

Wil je meer weten over de Kinderombudsman? Of heb je vragen over de rechten van kinderen en jongeren? Lees op je gemak alles door op onze website. Vind je dat er niet goed met jouw rechten wordt omgegaan of heb je andere vragen? Dan kan je ons bellen op +31 70 356 35 63 (maandag t/m vrijdag) of e-mailen naar ombudswerk@kinderombudsman.nl.

Terugkerend onderzoek

De Kinderombudsman wil horen wat er speelt in de levens van kinderen en jongeren in Nederland. Iedere twee jaar doen wij daarom een groot onderzoek. We zetten een online vragenlijst uit en spreken met veel kinderen in Europees en Caribisch Nederland. Daarmee halen we veel en belangrijke informatie op. Deze informatie is ook belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom mogen wetenschappers soms gebruik maken van deze informatie. Wij hebben bijvoorbeeld goed contact met de Universiteit van Groningen. Studenten uit Groningen kunnen de informatie uit  ons onderzoek gebruiken voor hun studie. Maar ook dan blijft wat je ons vertelt anoniem: zij weten dus niet wie jij bent!

Eerdere rapporten hierover