Wij werken door en zijn bereikbaar

Natuurlijk willen we nog steeds weten hoe het met de kinderen en jongeren op de eilanden gaat. Dus heb jij vragen voor de Kinderombudsman, mail ons. We zijn gewoon bereikbaar en werken vanuit huis. Heb je als ouders, professionals uit het onderwijs, de (jeugd)zorg of bijvoorbeeld de politie vragen of klachten over de situatie van kinderen of jongeren op de eilanden? Ook dan horen wij het graag.

Let op elkaar

Voor iedereen op de eilanden geldt: wees goed voor elkaar. Zeker nu. En dan niet alleen op de ouderen en de zieken. Juist ook de kinderen van Caribisch Nederland kunnen nu alle hulp gebruiken. Voor iedereen is deze tijd moeilijk met veel onzekerheid. Ouders hebben zorgen over hun gezondheid en inkomen. Kinderen en jongeren zitten plotseling het grootste deel van de dag thuis met hun ouders of verzorgers omdat de meeste scholen gesloten zijn. Dat kan spanning geven. Daarnaast hebben niet alle kinderen een laptop en toegang tot internet. Hierdoor kunnen ze thuis hun lessen van school niet volgen.

Kinderen voor wie het thuis minder fijn is, kunnen nu niet naar school om even te ontsnappen aan de problemen. Kinderen met ouders die gaan scheiden, van ouders met geldzorgen of kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld kunnen vaak nergens heen.

Ook op de eilanden hebben sommige kinderen helaas geen fijn thuis. Zij zijn nu extra kwetsbaar. Let daarom goed op elkaar.

Margrite Kalverboer, de Kinderombudsvrouw.

Hoe neem ik contact op met het team van de Kinderombudsman?

Mail ons via ombudswerk@dekinderombudsman.nl. Dan krijg je zo snel mogelijk een reactie van ons.