Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer vindt dat pleegkinderen te weinig betrokken worden bij plannen en besluiten die voor hen belangrijk zijn. Met het Actieplan Pleegzorg wil de overheid de pleegzorg verbeteren. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat pleegzorg ook na je achttiende jaar kan doorlopen en dat pleegkinderen minder vaak moeten wisselen van pleeggezin.

Dit zijn goede stappen. Maar wat vind jij daar eigenlijk van? Dat wil de Kinderombudsvrouw graag weten. Daarom roept ze kinderen en jongeren die in een pleegezin wonen op om hun mening te geven. Wat vind jij dat er goed gaat en wat kan er beter? Welke moeilijkheden en oplossingen zie je?

Jouw ideeën en ervaringen

Om aan de verantwoordelijke ministers te kunnen laten weten wat jouw ideeën hierover zijn, vragen we jou om je ervaringen met ons te delen. Met jouw verhaal en mening wil de Kinderombudsvrouw pleegkinderen een stem geven en eventuele problemen aankaarten.

Het verhaal dat je met ons deelt, zullen wij anoniem gebruiken. Dat betekent dat de overheid, maar ook andere mensen zoals jouw ouders of leraren, niet kunnen zien wat jij hebt verteld.

Contact

Vind je het belangrijk dat jouw mening en ervaring meegenomen wordt, en wil je jouw verhaal met ons delen? Stuur dan een mail naar onderzoek@dekinderombudsman.nl. Zet in de mail je naam en telefoonnummer, dan nemen wij contact met jou op om een afspraak te maken.