Tijdens haar driedaagse ronde wil de Kinderombudsman een goed beeld krijgen hoe het gaat met kinderen en jongeren in de provincie. Ze controleert dan of de overheid en andere organisaties zich houden aan kinderrechten.

Daarom bezoekt zij, samen met haar team, organisaties waar veel met kinderen en jongeren wordt gewerkt: kinderopvang en onderwijs natuurlijk, maar ook de jeugd- en gezondheidszorg. De Kinderombudsman gaat bijvoorbeeld langs bij Jeugdstem, waar kinderen, jongeren, ouders en pleegouders terecht kunnen voor informatie over jeugdzorg. Ook bezoekt ze een scoutinggroep voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking.

Margrite Kalverboer: “Ik kijk er naar uit om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders in Overijssel te spreken. En te horen waar zij tegenaanlopen en wat zij belangrijk vinden. Het is belangrijk om dit gesprek sámen met kinderen te voeren. Zij kunnen zelf vaak heel goed vertellen wat hen bezighoudt en waar ze behoefte aan hebben. En als je weet wat er speelt, kun je problemen voorkomen of sneller oplossen.”

Tijdens het bezoek kunnen inwoners van Overijssel op twee momenten het gesprek aangaan met de Nationale ombudsman Renier van Zutphen en het team van collega's:

  • Zwolle: dinsdag 16 april van 12.00 – 14.00 uur - Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a
  • Hengelo: woensdag 17 april van 12.00 – 14.00 uur - Markt 8

Bekijk deze pagina voor meer informatie.