Tijdens de provincietour willen de ombudsmannen een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen inwoners in de provincie Limburg en de overheid. Inwoners kunnen in Roermond en Heerlen in gesprek gaan met de ombudsmannen en hun team.

Reinier van Zutphen: 'U bent van harte welkom om uw zorg of vraag met ons te delen. Of te vertellen over uw ervaring met de overheid. Mensen hebben de overheid hard nodig, maar het vertrouwen in de overheid is laag. Kunnen meedenken en meedoen is belangrijk voor het vertrouwen in de overheid. Daarom ga ik ook graag met u in gesprek over hoe u betrokken wordt bij beslissingen die u raken.'

Werkbezoeken

Tijdens de tour bezoeken de ombudsmannen en hun team ook organisaties die contact hebben met inwoners. Medewerkers en bestuurders van deze organisaties kunnen goed vertellen wat er in de provincie speelt. We bezoeken onder meer onder andere: Via Icarus, een gesloten jeugdzorginstelling, de Stichting Geen Grens die de samenwerking in de grensregio wil vergroten, een dijkverstevigingproject van het waterschap Limburg en Trendbreuk, een organisatie die  werkt aan het verminderen van de gezondheidsachterstand in Zuid-Limburg.

Provincietour

De ombudsmannen bezoeken elk jaar twee provincies. In 2023 zijn dat de provincies Utrecht en Limburg.